right-logo

جستجو

main-logo

  • تلگرام
  • اینستاگرام

عادت پذیری سمعک

با کهولت سن فرد بتدریج صداهایی را نمی شنود و خود فرد از این تغییر و حذف آگاه نیست ،  با گذاشتن سمعک فرد این صداها را مجدداً می شنود شنیدن صداهای جدید و یا صداهایی که مدتها نمی شنیدید مثل صدای قدمها،موتور یخچال ، کولر، شیر آب

adat یا بهم خوردن ظروف ، و  از نظر وی این صداها جدید بنظر می آیند و برای عادت کردن به آنها به وقت نیاز دارد . این فرآیند و واکنش کاملاً طبیعی است . فرد به مرور یاد می گیرد که چطور با این صداها کنار آمده و در واقع به آنها توجه نکند.

حتی با وجود بهترین تنظیم ها، اولین تجربه صدای سمعک کمی غیر عادی به نظر می رسد. گوش شما که مدتی کم شنوایی داشته و از شنیدن بسیاری از اصوات محیط محروم بوده، دوباره با صداهایی مواجه می شود که در محیط وجود دارند اما شما فراموششان کرده بودید و به شنیدن آنها عادت ندارید.

جهت عادت کردن به صدای سمعک

در یکی دو روز اول فقط سمعک را 3-2 ساعت در روز و در منزل استفاده کنید.
• ساعات استفاده از سمعک را به تدریج افزایش دهید.
• پس از حدود یک هفته و با عادت کردن به صدای آن، می توانید خارج از منزل و هر جایی که بخواهید از سمعکتان استفاده کنید.

رعايت برنامه زمان بندي

بسياري از افراد به سرعت خود را با سمعك تطبيق مي دهند. اما در برخي افراد شنيدن صداهاي تازه و جديد، بسيار خسته كننده است. لذا در ابتدا بايد به تدريج از سمعك استفاده كرد يعني به مرور زمان بكارگيري اين وسـيلـه را اضـافـه نمود تا زمانـي كـه بتــوان در تمـام طـول روز از سمعك استفاده كرد.
بخاطر داشته باشید که سمعک در بسیاری از شرایط به شما کمک می کند ، ولی برخی موارد و شرایط وجود دارد که کماکان با بکارگیری این وسیله نیز اشکالاتی وجود دارد . اولاً باید انتظارات خود را معقول نمود و در ضمن بدانید که در جلسات پیگیری یا تنظیم مجدد این اشکالات اصلاح گردیده و شما بتدریج به هدف خود می رسید یعنی ایجاد ارتباط درست و معقول در تمامی شرایط. چراکه تنظیم سمعک فرآیندی مهم ، وقت گیر و طولانی است .

اگر برای اولین بار است که از سمعک استفاده می کنید، جهت دستیابی به عادت پذیری به سمعک، به این نکته ها توجه کنید:
هفته های اول استفاده از سمعک، شبیه یک گردباد است. از شنیدن همه ی صداهایی که از دست داده اید، شگفت زده خواهید شد! مهم این است که نگرش مثبت خود را حفظ کنید تا به تدریج به شرایط جدید عادت کرده و در نهایت از خوب شنیدن لذت ببرید.

1. صبور باشید.

از دست دادن حس شنوایی یک فرایند تدریجی است که در طی سالیان متمادی رخ می دهد. هنگامی که برای اولین بار از سمعک استفاده می کنید، با حجم زیادی از صداها روبرو خواهید شد و صداهای محیطی ممکن است برایتان بلند به نظر برسند. بنابراین، بایستی به سیستم شنوایی خود فرصت دهید تا خود را با شرایط جدید وفق دهد. در نهایت اصوات محیطی که در ابتدا بلند به نظر می رسیدند در پس زمینه محو خواهند شد.

2. به تدریج شروع کنید.

ممکن است در ابتدا در شنیدن صداهای گفتاری آهسته یا شنیدن در محیط های پر سر و صدا مشکل داشته باشید. مهم این است که ثابت قدم باشید، به تدریج شروع کنید، آهسته و پیوسته. سیستم شنوایی شما به مرور زمان با شرایط جدید تطبیق می یابد و توانایی شنیداری شما در تمام محیط ها بهتر خواهد شد.

3. تمرین کنید.

اگر از دست دادن حس شنوایی در یک دوره زمانی طولانی مدت رخ دهد، عدم وجود صدا ممکن است به بخشی از شیوه زندگی تبدیل شود. بنابراین، با گذشت زمان و تمرین شنیدن در محیط های شنیداری مختلف، اصوات جدید در مغز شما کدگذاری می شوند و در نهایت از خوب شنیدن لذت خواهید برد.

4. مردم را در جريان بگذاريد.

سمعك يك وسيله كمك شنيداري است، اما هيچوقت جاي گوش طبيعي را نمي گيرد. بهتر است اطرافيان شما از افت شنوايتان آگاهي داشته باشند چرا كه شما مداوم در معرض شرايط سخت شنيداري قرار مي گيريد و بايد از اطرافيان بخواهيد تا حرفهايشان را براي شما تكرار كنند  و يا واضح تر صحبت كنند. هميشـه رو در روي گويـنـده قرار بگــيريد،  از سرو صدا دور باشيد و حتـي المقدور از نشـانه هاي بينايي نيز كـمك بگيريد.آنطور كه دوست داريد با باقيمانده شنوايي خود زندگي كنيد.

  • خانم ليز هميلتون در گرينلد نشان داد كه مي توان علي رغم استفاده از سمعك زندگي فعال و پرحركتي داشت. وي اخيراً در رقابتهاي دور قطب شمال (سال 2004) شركت نموده است و به عنوان اولين زن بيش از 50 سال است كه پس از دو روز و با طي مسافت 160 مايل در ميان يخ و برف، به خط پايان رسيده است. در اين مسير او هميشه سمعك خود را به همراه داشته و در واقع هر دوي آنها از اين آزمايش سربلند بيرون آمدند. آزمايشي در سرماي طاقت فرساي 56- درجه سانتي گراد، كه هم سمعك و هم خانم هيلتون سرافراز شدند.
  • ليز كه خود دختري 22 سـاله دارد و در گرينـلند بعنـوان كمك دفتـردار كار مـي كـند، از سـال 1984 از سمعك اسـتفاده كـرده اسـت و ايـن مسـئـله هرگـز مانـع از كـار وي نـشـده. وي به دويدن، اسكي كردن، اسكيت ، بدمينتون و ژيمناستيك علاقه دارد در تمام طول اين سالها نيز سمعك جزء لاينفك زندگي او بوده است.

منوی موبایل سایت